Mircea Crisan – Un sandvis

Ignorati colajul video, doar ascultati :))

Mircea Crisan actor, regizor si umorist. Evreu nascut in Romania 8 August 1924(intr-un vagon de tren care traversa Maramuresul; ?i declarat la oficiul starii civile la 9 august), a ramas in Occident in cu ocazia unui turneu la Paris la teatrul Olympia si s-a stabilit ulterior in Germania. Actualmente Mircea Krishan.

Cand era copil, mergea in turneu cu parintii (acestia fiind angajati la un parc de distractii ambulant). A studiat la Conservatorul de Arta Dramatica, clasa Maria Filotti (1944-1946).
La 19 ani a debutat la Teatrul Baraseum, actualmente Teatrul Evreiesc de Stat, in spectacolul Lozul cel mare de Sholem Aleichem.

A mai jucat la Teatrul Armatei, la Teatrul Savoy, la Teatrul de Estrada, in spectacole de variet?ti alaturi de actorii Nicolae Stroe, Gogu Trestian, Ion Antonescu-Carabus, Horia Caciulescu, Zizi Serban, Elena Burmaz, Tanti Capatana, Puiu Calinescu.

Multe din textele din perioada din România au fost compuse in colaborare cu Alexandru Andi.

This entry was posted on Friday, August 9th, 2013 at 8:59 pm and is filed under Funny. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply